FIRA ALIMENTARIA 2022

A principis de mes d’abril, Designplast va assistir a la fira Alimentaria de Barcelona. És un esdeveniment internacional de referència per tots els professionals de la indústria de l’alimentació.

Aquesta fira és un punt de trobada pels mercats més importants del sector, es donen cita a Alimentaria per estrènyer llaços i crear ponts de connexió directa.

Hi van participar poc més de 3.000 empreses expositores procedents de 52 països. Prop dels 100.000 visitants, un 23% eren internacionals, de 149 països així com, un impacte estimat de 180 milions d’euros.

L’Alimentaria potencia els seus valors únics i diferencials, com per exemple: la internacionalització, innovació, gastronomia i especialització sectorial. La fira ofereix una oferta atractiva d’acord amb els mercats claus de la indústria alimentària i les tendències de consum.

Vam tenir l’oportunitat de conèixer noves tendències del sector de l’alimentació, ja sigui nova maquinària, nous envasos, nous productes, diferents dissenys, visitar clients i conèixer gent del sector alimentari. Tot això ens va servir per analitzar el sector de l’alimentació i poder-nos adaptar per oferir nous productes, dissenys i oportunitats per a les empreses.

S’han presentat més de 300 innovacions, han participat 30 xefs de referència amb 36 estrelles Michelin i han pogut visitar la recreació d’un hotel amb les últimes tecnologies.

Els Premis Innoval, convocats per Alimentaria, ressalten els esforços realitzats per les empreses fabricants en la concepció, desenvolupament i llançament al mercat nacional dels productes innovadors durant l’abril del 2018 i l’abril del 2022. Els premis es reparteixen en: Premi Retail, Premi Horeca, Premi Impuls, Premi Internacional i quatre premis de tendències.

És el segon any que Designplast assisteix a la fira Alimentaria, on va aprofitar per visitar empreses expositores del sector, conèixer les noves tendències d’envasos, productes i la maquinària que es fa servir, vam poder parlar amb aquestes empreses expositores, de les quals n’ha tret bones sensacions, amb nous contactes, reunions acordades i possibles col·laboracions futures.