LA FUSTA PLÀSTICA, UNA ALTERNATIVA SOSTENIBLE

Des de fa uns anys el sector del paisatgisme està deixant d’utilitzar la fusta natural per deixar pas a la fusta plàstica o fusta composite.

Aquest canvi de paradigma ve donat sobretot per buscar una alternativa més sostenible a la fusta natural. El seu principal problema és el manteniment periòdic amb olis químics, són poc ecològiques ja que fomenta la desforestació incontrolada i en ocasions difícils d’aconseguir i molt costoses.

La fusta plàstica és un material innovador que aconsegueix unir les virtuts de la fusta i del plàstic, un aspecte càlid i bonic de la fusta natural i les bones propietats del plàstic. La fusta composite o tecnològica està fabricada de la combinació de fibres de fusta natural, polímers (el PE és el plàstic més utilitzat gràcies al seu punt de fusió i les seves propietats mecàniques) i estabilitzants, amb un alt percentatge d’aquests materials provinents del reciclatge.

La propietat més destacable que s’aconsegueix amb la fusta composite és una alta densitat que la converteix en un material d’alta duresa, sense defectes, ni putrefacció. A més, ja no és necessari un manteniment perquè no s’esquerda fàcilment ni s’estella. Això la fa un material més durador i poc costós a llarg termini. Gràcies al mètode de fabricació d’extrusionat, s’aconsegueixen geometries diverses, d’alta qualitat i a bon preu. Es pot treballar amb les mateixes eines que es treballa la fusta natural, cosa que és un gran avantatge de manipulació.

A Designplast sempre estem pendent de les novetats del sector, i apostem per aplicar en els nostres projectes nous materials més sostenibles i tecnològics.