TRENTA ANYS DE DISSENY

Aquest proper mes de setembre de 2022 farà trenta anys que en Ramon Castells, delineant projectista de professió va fundar Designplast. En uns baixos de la petita localitat de Vic, l’any 1992 va obrir el que seria un estudi de disseny de producte especialitzat en el disseny de plàstic.

En aquell moment però, s’inicià amb el disseny de motllos d’injecció de plàstic, una activitat que en aquella època tenia un gran abast. I encara que s’ha prolongat amb el temps ha anat perdent pes a causa de la diversificació de l’empresa i uns corrents econòmics que han canviat el tipus d’indústria al nostre continent.

Tot i ser un referent en la indústria del plàstic gràcies al seu coneixement, Designplast treballa amb altres tipus de materials. Sempre s’adapta a les necessitats dels clients analitzant quina solució és la més adequada per a cada projecte; i això passa pels materials, el procés de fabricació i els fabricants més adequats per a cada producte.

Els principals sectors econòmics han estat durant molts anys l’automoció i la ventilació. Però aquests darrers anys, amb la incorporació de la seva filla Cristina, enginyera de producte i packaging s’ha diversificat i s’han adquirit altres sectors com la cosmètica, tecnologies mèdiques, alimentació entre altres. Aquesta diversificació s’ha materialitzat amb projectes tan interessants per a la indústria mèdica com rellotges intel·ligents que detecten ictus o dissenys de packaging cosmètic totalment reciclables i biodegradables.

Ja fa alguns anys que Designplast ha entrat a formar part de diverses associacions en les què ha aportat el seu coneixement per desenvolupar nous productes i projectes. La incorporació més recent és la del BCN Medicare Industrial Hub, una associació multidisciplinar en què es desenvolupen projectes de l’àmbit de les tecnologies mèdiques i s’entreguen clau en mà.

Així doncs, podem dir que han estat trenta anys de disseny i de canvis però sense perdre mai el saber fer que identifica a Designplast, l’eficiència, la metodologia i el bon disseny.