rPET ÉS EL MATERIAL MÉS RECICLABLE I SOSTENIBLE

El material rPET és un plàstic reciclat. Consisteix en làmines d’aquest component i fabricat completament amb materials reciclables posteriors al consum.

Les seves principals característiques són la transparència, la resistència, la bona barrera a l’oxigen, al vapor de l’aigua, i l’aptitud per estar en contacte amb aliments.

No obstant això, l’element més rellevant és que el PET reciclat cuida del medi ambient. Permet proporcionar una nova vida als residus sòlids.

Segons Envaplaster, ressalta que el resultat d’un estudi assenyala que el rPET és el material que menys gasos d’efecte hivernacle emet a l’atmosfera i el que menys impacte ambiental causa.

Les principals avantatges, com acabem de veure és que és un material 100% reciclable.

– La seva fabricació suposa una reducció de la marca de carboni comparat amb altres materials d’efecte hivernacle.

– Disminueix el consum de combustibles fòssils.

– És un material lleuger, això redueix el cost en el transport i la reducció del seu impacte sobre el medi ambient en tenir menys pes.

El rPET es fa servir en molts sectors, com enginyeries industrials, ja que és un material amb moltes funcions, per exemple:

  • Envasos de menjar i begudes. És un material lleuger i resistent que protegeix del fred i és resistent a la calor.
  • Teixits, ja que són resistents i tenen una alta tolerància a la calor i una llarga durabilitat.
  • Articles publicitaris. Cada cop és més freqüent veure dissenys on s’utilitzi aquest material, com paraigües, motxilles, ampolles…
  • Envasos de qualsevol classe i per combustible per a les impressores 3D.

A Designplast, com a enginyeria, estem compromesos amb el medi ambient i som partidaris d’utilitzar materials reciclables per ajudar al planeta amb el canvi climàtic.

És per això, si tens algun projecte, producte, disseny en ment i/o vols fer servir materials reciclables, nosaltres t’ajudem a fer-ho.