DESIGNPLAST FORMA PART DEL “KNOW-HOW” CATALÀ DE LA SALUT

L’enginyeria vigatana Designplast forma part d’un hub de nova creació d’empreses de tecnologies mèdiques. Són empreses amb valor afegit cadascuna en el seu àmbit que es complementen entre elles pel tipus de producte que fabriquen i que uneixen esforços per donar un servei global que “ens permeti entrar amb força al mercat” segons Cristina Castells, de Designplast.

El know-how de la indústria catalana al servei de la salut, BCN Medicare Industrial hub, ha comptat amb el suport de la Cambra de Comerç per a la seva creació. Un punt d’inflexió en la seva trajectòria ha de ser el Fòrum Mundial de la Medicina de Düsseldorf (Alemanya), que es farà entre el 15 al 18 de novembre i on seran presents.

Designplast, nascuda a principis dels anys noranta del segle passat com a fàbrica de motllos per a la injecció de plàstics, ha anat evolucionant cap a una enginyeria on dissenyen peces de plàstic per a diferents sectors (ventilació, cosmètica o automoció). En els darrers anys han començat a fer camí en l’àmbit sanitari dissenyant envasos per a implants dentals, un comptador per a gasses esterilitzades o un motllo de silicona liquida. Veuen que hi ha nínxol de mercat tan a l’estat espanyol com en altres països europeus, i en l’aliança amb altres sis empreses de BCN Medicare han trobat la millor manera de continuar el camí.

Designplast dona feina actualment a quatre treballadors i factura anualment uns 200.000 euros.

FONT: EL 9NOU